De favoriet van….

De favoriete producten van onze medewerkers.

De favoriet van….Hanny

Eerlijk & Werelds tuindecoratie scrapmetal
gerecycled metaal

Ik heb gekozen voor de kunstvoorwerpen van gerecycled metaal. Mooi om te zien hoe de kunstenaars van afval, bijvoorbeeld, prachtige bloemen maken. En nog veel meer. Het doel om mensen te helpen aan een goed bestaan is het mooiste. In de ruim 20 jaar dat ik werk bij Eerlijk & Werelds (voorheen Wereldwinkel Heiloo) heb ik samen met collega’s al vele prachtige producten mogen verkopen. Hierdoor zijn er al heel wat mensen wereldwijd geholpen.

De favoriet van….Trudie

Eerlijk & Werelds De favoriet van sjaals
sjaals

Voor de rubriek “mijn favoriete product” heb ik gekozen voor onze sjaalcollectie. De sjaals, ’s winters van onder andere vilt en zomers van onder andere 100% zijde vind ik onweerstaanbaar. De kleuren en motieven zijn fraai, maken je echt mooi en blij en in de winter behaaglijk warm. Met het vervaardigen krijgen veelal vrouwen, uit onder andere Nepal, India en Indonesië een eerlijk inkomen en respect voor hun arbeid en creativiteit.

De favoriet van….Sandra

Eerlijk & Werelds De favoriet van klaprozen
klaprozen van keramiek

Klaproos
Ik heb de klaprozen van keramiek uitgekozen. Deze klaprozen zijn 1 van mijn lievelingsbloemen. Gemaakt in een prachtige dieprode kleur in Litouwen door kansarme groepen. Zoals alleenstaande vrouwen en gehandicapten. Door dit werk heeft deze groep mensen ook een inkomen en worden ze verder geholpen met een plek in de maatschappij. Zo zie je dat onze producten niet alleen uit ontwikkelingslanden komen maar dat we ook dichterbij mensen steunen in een beter bestaan. Dat vind ik nu zo leuk aan het werken bij Eerlijk & Werelds. Dat je op afstand toch heel veel kan betekenen voor de mensen die het in de maatschappij moeilijk hebben. Daarnaast verkopen we prachtige en eerlijke producten waar we mensen mee blij maken. Kom dus kijken in de winkel en kies 1 van onze mooie producten. Of meld je ook aan als vrijwilligster. Enthousiaste collega’s kunnen wij zeker gebruiken!

De favoriet van…. Willemien

Eerlijk & Werelds De favoriet van houten schaal
schaal van mangohout

Mijn favoriete product is deze schaal van mangohout, gemaakt in Indonesië. De schaal is afgewerkt door kunstenaars met een soort emaille in een prachtige kleur. Het hout van de mangoboom wordt pas gebruikt als de boom geen vruchten meer draagt. Dit maakt het ecologisch verantwoord. Al 20 jaar ben ik deel van het team van Eerlijk & Werelds. En nog steeds enthousiast over het idee om met de verkoop van deze mooie producten mensen te helpen een beter bestaan te geven. Dit samen met een fijne vrijwilligersgroep.

De favoriet van Ans…

Eerlijk & Werelds de favoriet van vilt

De vilten dieren heb ik gekozen omdat je hier zelf verhalen bij kunt vertellen. Ze zijn van 100% wol gemaakt in Nepal. De producten die we in onze winkel verkopen zijn fairtrade en met de hand gemaakt. De mensen die ze maken verdienen er een eerlijk loon mee. Het werken met klanten en collega’s vind ik heel fijn. In de winkel is altijd wel een cadeau te vinden.

De favoriet van Daday…..

Eerlijk & Werelds de favoriet van bloemen keramiek

Ik kies voor de keramieken bloemen, omdat ze zoveel kleur en vrolijkheid uitstralen. Deze bloemen kunnen zowel binnen als buiten staan. Ze worden gemaakt in Litouwen door gehandicapte mensen. Door dit werk hebben ook deze mensen een fatsoenlijk loon. De bloemen worden allemaal met de hand gevormd en na het bakken geschilderd. Na dit schilderen worden ze nogmaals verhit. Ik vind het fijn om bij Eerlijk en Werelds te werken vanwege de mooie producten en de leuke collega’s. We hebben allemaal iets voor elkaar over ook kunnen we altijd over heel veel onderwerpen met elkaar praten.