Duurzame palmolie kaarsen

Fairtrade Cadeauwinkel kaarsen duurzaam palmolie kunstnijverheid cadeau kado
duurzame palmolie kaarsen

Duurzame palmolie voor kaarsen van Fairforward

Voor deze kaarsen wordt uitsluitend palmolie gebruikt door RSPO (Roundtable Sustainable Palm Oil) gecertificeerde plantages.

Hier staan duurzaamheid, mens en milieu centraal. Zo worden restanten en afval hergebruikt en blijven regenwouden in goede staat. Na 25 jaar worden de bomen te oud en wordt het perceel herbeplant met jonge bomen. Wist u dat kaarsen van palmolie wel bijna 2 keer zolang meegaan als kaarsen van paraffine? Dat is dubbel duurzaam!

De kaarsenfabriek

De kaarsen van palmolie worden gemaakt door een klein bedrijfje op Oost-Java. In dit deel van Indonesië is de werkgelegenheid schaars. De eigenaar van de kaarsenfabriek wilde hier verandering in brengen en dat is gelukt. Het bedrijf biedt nu werkgelegenheid aan meer dan 150 mensen. De arbeidsomstandigheden goed en gaan de kinderen naar school. Voor de productie van palmolie wordt het binnenste witte deel van de vrucht gebruikt. Hierna gieten ze in een lichte en luchtige hal de palmolie in speciaal gemaakte mallen. Na het stollen worden de kaarsen stuk voor stuk verder afgewerkt. Met als resultaat prachtige kaarsen van 100% palmolie.

Duurzaamheid is belangrijk voor dit bedrijf. Zo worden alle restanten tijdens het productieproces hergebruikt.