Zimba-Arts

Zimba-Arts is gespecialiseerd in fairtrade kunst uit Afrika. Het bedrijf verkoopt gerecycled en duurzame materialen met de hand gemaakt. De oprichter van het bedrijf, Shadreck Huni, is een Nederlander met Zimbabwaanse roots. Hij begon met het maken en verkopen van Zimbabwaanse kunst om zijn studie te betalen. Hij stond op kunstmarkten, festivals en beurzen en zijn kunst vond al gauw zijn weg in Europa.

Inspiratie
Nu deelt hij zijn kennis en ervaring aan jonge mensen in zijn thuisland en artiesten. Zijn vroegere klasgenoten maken nu prachtige voorwerpen en diverse artiesten uit Zimbabwe verkopen internationaal. Inmiddels voorziet Zimba-Arts 400 retailers in 6 landen van exclusieve producten. Daarnaast zijn er fondsen, die ontstaan uit de opbrengst van de kunst. Die helpen kinderen om naar school te gaan en families te voorzien in levensonderhoud.

Ontwikkeling
Hij gelooft in talent, de creativiteit en de potentie van elke jonge kunstenaar. Hij streeft er naar jongeren op weg te helpen naar een redelijk inkomen door middel van het maken en verkopen van hun kunstzinnige objecten. Hij geeft advies, met de nadruk op kwalitatief hoge resultaten. Daarnaast helpt hij ook bij het financieren, plannen en persoonlijke ontwikkeling. Zo’n 10 procent van de opbrengst is bestemd voor de schoolbijdrage van hun kinderen.

Recycling
De meeste ontwikkelingslanden beschikken zonder een officieel systeem over recycling methodes. Deze dragen bij aan een betere leefomgeving en voorziet in een vorm van inkomen en bestaansrecht. Zimba-Arts stimuleert dit waarbij afval een nieuw leven krijgt als tijdloze kunst om van te genieten!

Recycled Metal Art from Zimbabwe
De Zimbabwaanse kunst is gemaakt van oud en afgedankt ijzer- olievaten-autos-wasmachines-koelkasten-fornuizen. Bijvoorbeeld van afvalbergen in Harare. Het metaal wordt eerst sterk verhit voor het verwijderen van roest en verf. Dan wordt het in stukken gezaagd en geknipt en uiteindelijk gemaakt tot iets moois.

bron: Zimba-Arts https://zimba-arts.com/nl/about-us/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *